Zdravotnické oděvy zachraňují oděvní průmysl

Česko jako bývalá oděvní velmoc zažívá v poslední době nebývalý úpadek. Zdejší klasičtí výrobci oděvů nebyli schopní konkurovat především v oblasti levnějšího textilu a konfekce masivnímu přílivu levného oblečení z Asie. Je oděvní průmysl v Česku mrtvý? Díky několika málo úzce specializovaným firmám naštěstí ne. Jedním z nejlepších vývozních artiklů jsou například zdravotnické oděvy.

Co se stále dobře prodává? Zdravotnické oděvy.


zdravotnické oděvy pp-servisZatímco levná trička nebo kalhoty se opravdu v Evropě nevyplatí vyrábět, jsou výrobky, na které jsou masoví producenti v Asii zatím krátcí - zejména zdravotnické oděvy. Vysoký technický standard tkanin, vysoce ergonomický střih a perfektní barevná stálost při častém praní, to jsou věci, se kterými si český výrobce poradí a dokáže produkovat zdravotnické oděvy světové kvality. Zájem o české zdravotnické oděvy je po celém světě. Tradice tuzemské textilní výroby se v nich snoubí s nejmodernějšími poznatky o funkčních tkaninách a střizích. Jsou ale tyto parametry zdravotnického oblečení tak důležité?

Zdravotnické oděvy - druhá kůže zdravotníka


Práce zdravotníka je náročná v řadě ohledů. Zodpovědnost za lidské zdraví a život je první věcí, co člověka napadne, ale u toho to zdaleka nekončí. Při práci v nemocnici nebo jiném zdravotnickém zařízení je zdravotnický personál neustále v pohybu a permanenci. Častý je spěch, nošení těžkých břemen, třeba nemohoucích pacientů, a styk s mnoha látkami, které mohou oděv ušpinit a zbavit sterility. Přesto musejí být zdravotnické oděvy stále sterilně čisté a zdravotník dokonale upravený. Při náročné práci, která často zahrnuje běh, náročné činnosti, při kterých se zaměstnanec nesmí zpotit nebo ušpinit, nebo naopak zdlouhavé sezení při vyplňování dokumentů, při všem musí zdravotnické oděvy obstát, poskytnout zdravotníkovi dokonalou podporu a pocit pohodlí. Stresovaný zdravotník, který by byl nesvůj třeba i kvůli špatně padnoucímu oděvu, by nepříznivě působil i na ošetřované pacienty.

Zdravotnické oděvy se stále vyvíjejí


Požadavky na zdravotnické oděvy se stále zpřísňují. Dříve nevzhledné a zaprané pláště a kalhoty dnes mladí lékaři mění často za vkusně padnoucí zdravotnické oděvy v jednoduchých barevných kombinacích, které i po desítkách vyprání musí vypadat stále dobře s nově. I přes vstup nových barev a střihů stále zůstává zachována hlavní funkce zdravotnického oblečení - odlišení zdravotnického personálu od návštěvníků a pacientů, pracovní ochrana před zašpiněním a reprezentativní vzhled. Je prokázáno, že dobře oblečený a sebevědomý doktor má na psychiku pacienta vliv do té míry pozitivní, že snadněji dojde k jeho uzdravení.

Českou firmou, která svojí produkcí zdravotnických oděvů skvěle reprezentuje um českých oděvních značek i moderní trendy technických tkanin a střihů je pp-servis.eu.

Žádné komentáře:

Okomentovat