Další tipy pro výběr zdravotnických oděvů

Problematikou výběru toho správného zdravotnického oblečení v záplavě barev, střihů, značek a druhů se zabývá řada lidí. Narazili jsme na zajímavý článek s obecně pravdivými zásadami, který si zde dovolíme přeložit. S žádným z uvedených bodů ve výběru zdravotnických oděvů nelze nesouhlasit.

Originál článku najdete http://www.searchamelia.com/tips-to-find-perfect-medical-scrubs

Za první zdravotnické oděvy můžeme považovat zástěry, které se začaly objevovat ve čtyřicátých létech minulého století na operačním sále. Od té doby přirozeně zdravotnické oděvy urazily dlouhou cestu. V sedmdesátých létech se kompletní zdravotnická uniforma stala standardním oblečením zdravotníků a prostředkem ochrany před možnou kontaminací bakteriemi. Když se přeneseme do dnešní doby, sestry a lékaři nosí zdravotnické oděvy nejrůznějších střihů, barev a také z různých základních materiálů. V takovém výběru se ovšem mladý zdravotník přestává orientovat. Jak tedy vybrat zdravotnický oděv přesně podle svých potřeb?

Tip číslo 1: Proběhněte obchody

V každém větším městě je obchod s pracovními a zdravotnickými oděvy. Není nad to si pár věcí vyzkoušet a udělat si přehled o velikostech, materiálech a cenách. Když je možnost, projděte si recenze na zdravotnické oděvy a udělejte si jasno o značkách.

Tip číslo 2: Ujasněte si, jaký máte rozpočet

Momentální hotovost může ve výběru zdravotnických oděvů hrát klíčovou roli. Pokud se rozhodnete pro levnější komplet, může být problém s nedostatečnou kvalitou. Když si naproti tomu koupíte rovnou kvalitní dražší zdravotnický oděv, můžete ho s úspěchem nosit několik let. Proto si předem zejména ujasněte, co si můžete dovolit utratit.

Tip číslo 3: Vaší převládající práci odpovídá i použitá tkanina

U kvalitního výrobce je často na výběr více různých materiálů a je potřeba odhadnout, jakému dáme přednost při práci. Pokud často převážíte pacienty a manipulujete s těžším nákladem, volte elastickou látku, která se nemůže v nečekané chvíli roztrhnout. Pokud přicházíte do styku se špinavými věcmi, volte látku odolnou skvrnám. Jestli Vám jde především o komfort, nic se nevyrovná čisté bavlně. Výběr materiálů podle převládající činnosti, kterou se chystáte dělat, široký výběr značně zužuje a usnadňuje nákup.

Tip číslo 4: Nepodceňte výběr střihu a barvy

Mít ze zdravotnického oděvu dobrý pocit znamená vybrat si rovnou něco, co se Vám bude líbit a v čem se bude dobře pracovat. Můžete třeba zvolit halenku s výstřihem do V a spoustou kapes na zdravotnické náčiní a třeba na mobil, oblíbené jsou také elastické lehce obtažené kalhoty s pružným pasem. K tomu, aby člověk našel to nejlepší, zpravidla potřebuje projít nabídku více obchodů.
Pokud jde o převládající barvu zdravotnického oděvu, opět záleží na prostředí, ve kterém budete převážně pracovat. Pokud Vás čeká práce na operačním sále, přednost mají zejména odstíny modré a zelené, zejména tmavé, kvůli potlačení viditelnosti skvrn od krve. Pokud míříte na dětské oddělení, Vaše zdravotnické oděvy by měly být v pastelových barvách, případě dokonce s dětskými obrázky.

Tip číslo 5: Vyberte si, co Vám padne

Kromě barev, střihu a materiálu je tady samozřejmě velikost. Zatímco v těsně padnoucím zdravotnickém oděvu se můžete dobře cítit před zraky pacientů, po celém dni Vám v něm nemusí být dobře. Volnější střih může být naopak pohodlnější pro celodenní nošení.

Tip číslo 6: Důvěřujte tradičnímu českému výrobci, který provozuje chráněnou dílnu, firmě 2P servis

Na stránkách pp-servis.eu najdete zdravotnické oděvy prvotřídní kvality, které snesou srovnání s momentální světovou špičkou. Oděvní průmysl má v České republice velkou tradici a zejména technické a zdravotnické oděvy se drží stále vysoko nad levnou asijskou konkurencí.
zdravotnické triko
 
Zdravotnické oděvy PP-servis.eu. Cílem je vypadat skvěle, perfektně se cítit a zároveň nic neslevit z požadavků na praktický střih a kvalitu materiálu.

Žádné komentáře:

Okomentovat